top of page
Jaarcyclus Het Keltisch Levenswiel

Het Keltisch Levenswiel is een spiegel van de cycli van de natuur. Het bestaat uit acht verschillende overgangsfasen in de natuur, die ook ieder jaar weer in ons als mens voelbaar zijn. Het wiel geeft ons innerlijke, natuurlijke ritme weer, wat er buiten gebeurt, voltrekt zich ook in ons.

In de afgelopen 15 jaar heb ik steeds dieper de magische, doch praktische werking van het wiel ervaren. Vanuit deze ervaringen heb ik een eigen sfeer gecreëerd en materiaal ontwikkeld om het wiel op verschillende lagen praktisch toepasbaar te maken in het leven van nu.

 

De cursussen die ik hierin bied zijn gericht op de vrouwelijke beleving van het wiel.

Innerlijk wiel

Tijdens deze vrouwenmiddagen kun je in een intieme setting je eigen natuurlijke ritme herontdekken door te werken met dit levenswiel, waarin zich acht verschillende thema’s ontvouwen en kijk je naar je eigen leven, levensfasen en levensvragen.

 

Aan de hand van de spiegel van de natuur, de bijbehorende ceremoniële feesten en de archetypen van acht Keltische godinnen ga je op reis en hierdoor breng je jouw innerlijke wiel in beweging.

 

Door middel van onder andere visualisaties, verhalen, reflecties, zang, lichaamsbewustzijn, rituelen en creativiteit reis je door jouw levenswiel en kun je ervaren wie jij van nature bent in alle facetten van het leven.  

Cursusmiddagen

De cursusmiddagen vinden plaats rondom de acht momenten in het jaar waarin het wiel draait en er weer een nieuwe periode, een nieuwe flow van levensenergie aanbreekt.

 

Elk moment in het jaar kent zijn eigen energie en krachten. Dit geeft je de gelegenheid om steeds een nieuw potentieel in jezelf ontdekken en daar in de desbetreffende periode bewust je aandacht op richten. 

Thema's van het Levenswiel

 

Imbolc

inspiratie, vernieuwing, zuivering, innerlijk kind, heling, maagd

Lente Equinox

Balans vinden, intuïtie, ontvouwen, element lucht

Beltane

levenskracht, passie, potentie, expressie, sensualiteit, minnares

Zomerzonnewende

Manifestatie, daadkracht, hoogtepunt van groei, element vuur

Lammas

Oogsten, overvloed ervaren, voeden, delen, geven en ontvangen, moeder

Herfst Equinox

Balans vinden, loslaten, vrijgeven, stromen, element water

Samhain

het donker binnengaan, schaduwkant, transformatie, oude wijze vrouw 

Winterzonnewende

Terugkeer van het licht, stilte, dromen, ziel, element aarde

Data en tarief

Momenteel worden er geen cursussen gegeven. 

bottom of page